Fra grut til løsning på palmeolje problemene ?

Det finnes ingen grenser for de magiske bruksområdene både kaffe i seg selv har, men også hva man kan benytte restprodukter til. Tidligere har jeg latt meg fascinere av Oslo-selskapet Gruten, som benytter kaffegrut fra lokale kaffeer og serveringssteder, til å skape nye produkter. Se gjerne gruten sine nettsider for mer info.

https://www.gruten.no/

Så tilbake til poenget i denne artikkelen!

Slutt på avskoging av regnskoger?

Et par skotter med gode intensjoner har nå planer om å erstatte bruken av palmeolje i husholdningsprodukter med avfallsprodukt fra kaffe. Scott Kennedy og Fergus Moore kunngjorde nylig at se hadde funnet en unik måte å fremstille flernyttige oljer fra kaffegrut. Ideen hadde de komt over mens de jobbet med servering, og innså hvor mye nyttige restprodukter av kaffe som går i søppelet.

Kaffesåpe

Som de fleste har fått med seg finnes det i dag palmeolje i ganske mange husholdningsprodukter, men miljøforkjempere har stadig lagt sin hat på industrien og avskogingen av Asiatiske regnskoger. Dette i sin tur har satt produsenter under press for å finne mer miljøvennlige fremgangsmåter, og alternativer til tradisjonell palmeolje.

Løsningen kan høres for god ut til å være sann, med tanke på hvor mye tilgjengelig kaffegrut som finnes ute på serveringsstedene, og skulle det vise seg at oljen de klarer å utvinne oppfyller alle løftene, har vi gode tider i vente. Skottenes selskap Revive Eco har allerede sikret seg 235.000 pund fra der Skottlands Zero Waste (nullutslipp) Agency.

Revive Eco has already secured £235,000 of funding from the Zero Waste Scotland agency.

Les mer på BBC sine nettsider :

https://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-business-48023412

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.