Forever presskanne

Min anbefaling er umiddelbart å døpe om denne kanna til «fallkanne». Det har seg nemlig slik at selv «pumpa» på denne presskanna seg ned helt av seg selv, lenge før jeg hadde planer om å utsette den for trykk.

Man får ofte det man betaler for, og jeg kunne nok funnet både et mer forseggjort gjort design og en dyrere presskanne, men da jeg har flere fra før, var det ikke utslagsgivende i anskaffelsen. Her var det ren tilgjengelighet som hadde høyeste prioritet. Hastverk er lastverk.

Kan da brukes til noe?

Joda, presskanner kan jo faktisk brukes til mer enn å bare brygge kaffe ! For de av dere som elsker utseendet på en latte, men ikke nødvendigvis har en espressomaskin i hjemmet, kan presskanna være et verktøy uten like! 

Varm melk i en kjele, til ca60 grader. (Eventuelt ta melken av med en gang den begynner å «dampe). Hell den over i presskanna og pump 20-30 ganger. Det du nå har er en melk som både er oppvarmet og luftig, og som har en konsistens som minner mer om den typen steamet melk man får servert i en latte eller cappucino.

For en veldig grei video om hvordan du kan «skumme» opp litt melk : 

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.