Evergood Affegato

Denne oppskriften er hentet fra Evergood!

Is og kaffe er alltid godt, men en direkte blanding av de to gir en uimotståelig drikk – eller dessert – avhengig av hvem du snakker med.
Som mye annen god mat og drikke, kommer også affogatoen fra Italia. Affogato betyr dramatisk nok «druknet»; men så er det også det du gjør med iskremen i denne drikken – eller desserten.
Først brygger du klar en rykende fersk og knallsterk kaffe; ofte en espresso, men det passer også bra å bruke Evergood Dark Roast. Så skuffer du en passende mengde vaniljeiskrem opp i en serveringsskål; og så dynker du iskremen grundig i den varme kaffen. Ifølge puristene er det slik affogato skal serveres. Men er du vågal, bruker du fløtekrem som en ekstra «finish», og drysser deretter litt revet sjokolade eller nøtter over det hele (og kanskje til og med litt salt…). Er du virkelig eventyrlysten, kan du jo bytte ut hele vaniljeisen med sjokoladeiskrem!
Det sier seg selv at retten – eller drikken – serveres umiddelbart; gjerne med en biscotti eller to.

Affegato

5

Smak

6.0/10

Aroma

3.0/10

Kvalitet

6.0/10

Positive sider

  • Herlig på kalde dager
  • God kombinasjon

Negative sider

  • Isen smelter fort og ødelegger kaffen

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar