Coffee or tea? It might be a question of genetisk.

Like myself, some might chuckle at the absurditet when the airplane stewardess asks wether you’d like coffee or tea. Brits and Indians excempt, who in their sane mind chooses tea? Recent reasearch might however prove that those of us blessed with the right version of the specific gene recognising and tasting bitter and sour flavours, might genetically be more adapt at enjoying coffee, rather than tea.

Noen liker te, men hva feiler dem?

Missing translation

In fact,  those av oss med varianten av genet som reagerer mest på de bitre smakene, muligens strider noe imot den naturlige utvikling. For kroppen skal jo helst reagere med motstand når man tilfører stoff som gir smakspreg og inntrykk av giftighet. Likevel har de med genvarianten 20% større sjanse for å drikke fem eller flere kaffe dagen!

Sunn fornuft? Så hvorfor forske?

Vel, selv om de fleste kan annerkjenne at koffein og særlig kaffe blant de koffeinholdige drikkene, ofte smaker bittrere og mer syrlig enn te. Samtidig er det veldig mange flere som både sukrer, bruker melk og/eller honning i teen. 

Det forskes stadig på kaffe og effekten derav

Det er likevel interessant for forskere å se ol det å velge te fremfor kaffe kan ha genetisk sammenheng. Dette vil bl.a. kunne bidra til ytterligere kunnskap om kroppens respons på andre stoffer med liknende bitre smaker. 

Blant annet har de slått fast at blant de med den passive genvarianten oftere søkte mot te eller holdt kaffekonsumet til et minimum. Noe som forskerne mener tyder på at genet er direkte knyttet til hvilken koffeindrikk man foretrekker.

Hvor tar de tallene fra?

Å undersøke tallene til 400 000 deltakere i UK Biobank, ble delt mellom forskere fra USA, Australia og England. Gjennom å sammenstille oppgitt informasjon og informasjon hentet fra gentester av blod, kunne forskerne lett slå fast hvilke av deltakerne som var troende til å like kaffe kontra te.

Les mer her ! ( ScienceNews)

Kommentarer