En miljøidé for din lokale kafé?

Helt siden en viss «plasthval» fløt i land, har den store bevissthetssaken for miljøfolket vært alt søppel og plast som finnes i havet. Og tror du ikke at kaffefolket er miljøbevisst, må du ha bodd under en steinhelle. Ikke bare i handel av råkaffe, men også i sisteleddet ut mot kundene, tar kaffefolk grep for å få gjort noe med søppelet!

De kløktige australierne i Surf Rider Foundation, har fått lokket med seg ti kaffeer, to kaffeleverandører og ett bryggeri, bare i løpet av første uken. Konseptet er enkelt: alle som fyller en bøtte med søppel de finner på strendene i Manly, får en kopp kaffe i bytte.

Bytte søppel mot kaffe? Bra business?

Som Theo Gibson, daglig leder ved kaffeen  Hemingway’s poengterer at det tar bare fem minutt å samle sammen to kilo søppelbil en bøtte. For selv om det finnes søppelbøtter langs strendene, er det likevel flust av søppel spredd utover. For kaffeene er kosten av en kopp kaffe vel verdt det, og for de som ønsker å rydde strendene om kvelden, stiller det lokale bryggeriet med øl i stedet. Bryggeriet 4Pines har en policy om nullutslipp og svinn, og besørger også bøttene til strandryddingen.

Les mer her…

 

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.