En app – all verdens kaffe?

Forrige helg var det samling for SCA (Specialty Coffee Association). Her kunne man se alle de nyeste innovasjonene innen kaffebransjen, alt fra kaffebrennere til mobil apper. Og én app skiller seg vesentlig ut fra alle de andre. Med Coffunity har du nemlig all verdens kaffe lett tilgjengelig, og du kan legge til nye selv.

Appen gir enkle søkemuligheter i forhold til såvell single estate, til blend og lurekaffe (koffeinfri). Man får også kjapt innsikt i hva andre kaffeentusiaster har hatt å si om kaffeen. Beklageligvis er det da fortsatt sparsommelig med brukere, men kanskje VI kan gjøre noe med det ?

Brukerbasert informasjon

Som så mange andre, meg selv inkludert, er vi avhengige av at brukere kommer med sine egne tilbakemeldinger, både for å forbedre oss selv, men minst like ofte for å få et tettere forhold til kunder og deres foretrukne smaker.

Mange lokale kaffebrennere er avhengige av kunders tilbakemeldinger, ikke bare for å få bekreftet at kaffeen falt i smak, men også for å utvikle smakene. Mange holder derfor hyppige cuppinger med kunder, og tilpasser profiler etter det de vet kundene foretrekker.

Spesial kaffe er for spesielle mennesker ?

Når man først beveger seg dypt inn i spesialkaffe feltet, vil man oppleve at det faktisk et et stykke mellom vanlig kaffe og spesialkaffe. Riktignok er vi i Norge bortskjemt på mange gode blendkaffeer og har noensinne vil kunne kalles gourmetutvalg i dagligvarene. Likevel ser man stadig at det dukker opp flere små, lokale brennerier som tilbyr spesialkaffe.

Foll har begynt å få øynene opp for kaffe som et helt eget smaksforsterker, og for å finne den rette smaken, den helt spesielle kaffeen som fikser akkurat din gruff, kan appen åpne en ny verden av muligheter.

Appen tilbyr både kaffebrennerier og drikkere å registrere profil, og jeg er sikker på at det med tiden vil fylles opp med både brennerier og tilbakemeldinger.

Søk opp coffunity i din foretrukne appbutikk, den fungerer for både android og ios. Eller besøk nettsidene deres for å lese mer.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.