Eksploderende kaffebokser?

Det kan høres ut som en veldig ondsinnet terrormetodikk å bruke eksploderende kaffebokser. Men det var nok ikke med terror i tankene at firmaet Illy pakket kaffeen sin i lufttette bokser. Heldigvis gjelder dog dette kaffe solgt i Danmark!

Danske kaffeforbrukere får «ta smellen»

Som de fleste kaffekjennere vet, avgir kaffe diverse gasser i perioden etter brenning. Vanlige kaffepakninger er derfor utstyrt med en enveisventil, som sørger for at gassen passerer ut, uten å slippe oksygen inn. Oksygen er kaffeens «verste fiende», da den gjør at kaffeen mister smak. Mange kaffebrennere spyler derfor ut oksygenet ved bruk av nitrogen, ved pakking.

Eksplosiv kaffe?

Kaffen er Illy caffe in grani.  Den er solgt til såvell restaurant som detaljmarkedet, i Danmark, og den danske Fødevarestyrelsen (Mattilsynet) ber forbrukere være bevisst på situasjonen. Skulle man være så uheldig å ha kjøpt en eksploderende kaffe, anbefaler de at varen sendes i retur.

Med dagens skadefro samfunn er det vel bare å vente på bilder på insta, face, o.l.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.