Du spiller kanskje guitar uten strenger?

Vel, det føles i alle fall slik om man drikker koffeinfri kaffe. Men hva om man kunne brygge én kanne kaffe, og servere den til både koffeinfølsomme, så vell som normale kaffedrikkere, og fortsatt sørge for at «særingene» slipper koffein ? Nå kan du fjerne koffein fra en ferdig fylt kopp!?!

Designen ser gjerne ut som en tepose, men ikke la deg lure!

Kickstartere i vinden!

Det er mange som verdsetter en god kopp kaffe, mens andre må holde seg unna fordi de ikke tåler så mye koffein. Dette ga gjengen bak kickstarter produkter Decafino en tanke. Nemlig å finne en måte å fjerne koffein fra ferdig brygget kaffe, ett brygg av gangen. Og det er ikke bare én ingeniør som står bak bragden. Teamet består av fire høyt utdannede kjemikere, ingeniører og en veldig kaffeglad ingeniørstudent.

Selv om Kickstarter kampanjen såvidt er lansert, er det flere medier som allerede har skrevet om, og prøvd ut produktet. Lenker til artikler kommer nederst her. Og selv om målet for kickstarter kampanjen er satt til 25.000 dollar, kan man nok trygt forvente ar produktet kommer på markedet til planlagt dato i mai 2020.

Kjemisk prosess

Det er ikke uten grunn at utvikling av dette produktet har tatt tre år. Når det kommer til det helligste hellige, nemlig kaffe, har sluttresultatet alt å si. Smaker ikke kaffen godt, kan det være det samme om den har koffein eller ikke.

Den kjemiske prosessen skal ifølge utvikleren kunne knytte til seg koffeinmolekyler, mens alle de resterende komponenter forblir i kaffen. Dette gjelder også for andre drikker enn kaffe, både varmt og kaldt.

https://www.kickstarter.com/projects/decafino/the-decaf-pouch-a-bold-new-way-to-decaf

Her er noen artikler fra andre medier :

https://sprudge.com/decaf-your-coffee-post-brew-with-decafino-151317.html

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.