Delter Coffee Press

Vi er mange som setter pris på å kunne brygge en kjapp, men helst god kopp kaffe, uavhengig av hvor vi er. I lang tid var AeroPress den enkleste måten å få seg en kjapp, dugende kopp, men nå har den nesten forsvunnet i kvernerstøv. Ny regent på hurtigbrygg? Delter Coffee Press!

Vellykket Kickstarter

Som med mange andre kaffebryggere, begynte Delter sin reise på kickstarter. Og hvilken reise det har vært. Med et beskjedent mål på 10 000 Australske dollar, kan man bare tenke seg hvilken flamme gründerne må ha fått under beina når de nådde målet mer enn tredobbel sum!

Men en vellykket kickstarter kampanje, betyr verken at kaffen smaker godt, eller at produktet faktisk når ut til kundene. Så når da Mikel´s Kaffeverksted kunne sende meg en av bryggerne, var jeg mer enn bare positiv til å prøve noe nytt.

Ingen vei tilbake

Ja, AeroPress har vært en fantastisk reisekamerat, men når det kommer til bryggeteknikk, praktisk bruk og ikke minst smaken i koppen, er det nå ingen vei tilbake. Der AeroPress har vært søt og “lett”, treffer Delter mye nærmere blinken med en fyldigere og mer smaksfull kopp.

Samme kaffe i begge bryggere viser klart at man har mye mer kontroll over bryggingen med Delter, samt at man slipper å brygge “imot anvisninger”, for å få best mulig kopp. Som mange andre, har jeg også vært avhengig av å brygge AeroPress “oppned”, for å få en tilfredstillende “avgassing” fra fersk kaffe.

Fra Kickstarter til utsalg

Ja, det er ikke gitt at bryggeren kommer på markedet kjapt, selv om Kickstarter kampanjen var vellykket. Som vi har erfart med SteepShot, kan produksjon til tider være et mareritt. Det å skulle produsere noe, der man selv ikke fysisk er til stede på hver eneste fabrikk, er nok ikke like lett som enkelte dataspill gir inntrykk av.

Selv om Delter er basert i Australia, har de allerede flere forhandlere verden over. Flere av disse finner man på deltercoffee.com , men vi her i Norge har faktisk en som ikke er listet der! Mikel Duynisveld, som driver Mikel´s Kaffeverksted kan nemlig allerede tilby den på sin nettbutikk!

Og til en mager pris av 400 kroner, er dette et must for enhver som liker en god kopp kaffe! Enten som julegave, eller bare for å vise at man verdsetter personen!

God kaffe er også viktig

Man må ikke glemme at bryggeren er avhengig av kaffen, for at smaken i koppen skal bli optimal! Ikke tro at du kan lure smaksløkene med billig “industrikaffe”, når du først investerer i en god brygger. Små brennerier og spesialkaffe bransjen har mange smaker å by på, og er du villig til å ta sjanser, kan du kanskje finne din nye favorittkaffe nærmere enn du skulle trodd!

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.