Håndbrygging

Det er mange som har begynt å få øynene opp for håndbrygg, eller såkalt “slow-pour” kaffe. Prosessen er enkel, og resultatet kommer kun av ens eget arbeid.

  • Vei opp riktig mengde med kaffebønner på forhånd, riktig dosering er viktig. Kvernes til filtermalt størrelse. Vår anbefaling er ca. 32 g kaffe / 500g vann.
  • Kok opp vann.
  • Ha et filter i filterholderen, hell deretter vann over hele filteret. Dette fjerner papirsmaken fra filteret.
  • Hell ut vannet, sett filterholderen på plass og plasser serveringkannen på vekt. Nullstill vekten slik at den viser 0.0g.
  • Nå har du den kvernede kaffen i filteret. Sørg for at overflaten er rimelig jevn. Sjekk vekten at den stemmer, før du nullstiller den igjen.
  • Start med å helle litt av vannet, cirka dobbelt så mye som vekten av kaffen. Nå skal kaffeen “bloome”, noe som bl.a. vil si at karbondioksiden i kaffeen fordamper.
  • Etter 30 sekunder fortsetter du å helle vann. Fordel det sakte og gjerne sirkulært utover kaffen i filteret. Når du har helt nok vann, stopper du.
  • Da er det bare å vente til alt vannet har rent gjennom.
  • Snurr litt rundt på kolben slik at brygget blandes, og så er kaffen klar. Hele bryggeprosessen skal ta cirka tre-fire minutter.