Det er mange som har begynt å få øynene opp for håndbrygg, eller såkalt “slow-pour” kaffe. Prosessen er enkel, og resultatet kommer kun av ens eget arbeid.
- Vei opp riktig mengde med kaffebønner på forhånd, riktig dosering er viktig. Kvernes til filtermalt størrelse. Vår anbefaling er ca. 32 g kaffe / 500g vann.
- Kok opp vann.
- Ha et filter i filterholderen, hell deretter vann over hele filteret. Dette fjerner papirsmaken fra filteret.
- Hell ut vannet, sett filterholderen på plass og plasser serveringkannen på vekt. Nullstill vekten slik at den viser 0.0g.
- Nå har du den kvernede kaffen i filteret. Sørg for at overflaten er rimelig jevn. Sjekk vekten at den stemmer, før du nullstiller den igjen.
- Start med å helle litt av vannet, cirka dobbelt så mye som vekten av kaffen. Nå skal kaffeen “bloome”, noe som bl.a. vil si at karbondioksiden i kaffeen fordamper.
- Etter 30 sekunder fortsetter du å helle vann. Fordel det sakte og gjerne sirkulært utover kaffen i filteret. Når du har helt nok vann, stopper du.
- Da er det bare å vente til alt vannet har rent gjennom.
- Snurr litt rundt på kolben slik at brygget blandes, og så er kaffen klar. Hele bryggeprosessen skal ta cirka tre-fire minutter.