Bønner i Byen Mørketid no.4- Limited edition


Fra Bodø kommer det en mørk og lyn kaffe med lav syrlighet og mye sødme, og denne kaller de så passende Mørketid. Kaffeen fra Guatemala er som det så fint heter «brent litt mørkere for å gjøre deg lysere til sinns», og faller inn i sjangeren mørke fyldige kaffeer.

For de som liker fruktige kaffeer vil dette være heilt feil kaffe, da denne er lun og fyldig med særdeles lite fruktighet. Mangelen av fruktighet er også med å gjør dette til en mindre frisk kaffe, og som følge av mørk brenning, er ikke koffein nivået det helt store.

Ønsker du derimot en mild og kraftig kaffe til frokost eller ettermiddagskaffe, feiler ikke denne! Ikke noen dessertkaffe man føler man behøver noe ekstra attåt, da den har plenty sødme i seg selv. Smakshintene av sjokolade og karamell er tydelige, mens sitrussmaken først ble ordentlig tydelig når jeg gikk over til Moccamaster.

For kaffekjennere er dette helt klart en bourbon kaffe med alle de smaksnoter man forventer. Ettersmaken er klar sitrus med god sødme. Fylden er dog likevel det mest merkbare ved kaffeen!

Bønner i byen - Mørketid no.4

8.5

Smak

8.6/10

Aroma

8.2/10

Kvalitet

8.7/10

Positive sider

  • Fyldig!
  • Lite syrlighet
  • Søt

Negative sider

  • Noe mørk
  • Lite fruktighet gjør kaffen litt «tam»

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.