Bodum Pebo siphon

Når jeg selv fikk velge fritt til julegave, var det ikke mye tvil hva jeg ønsket meg. Det var en siphon. Problemet var heller å få tak i en her i kalde nord. Internett ble løsningen, og etter litt surfing rundt omkring fant jeg Bodum sin siphon. Denne het tidligere Santo, nå Pebo, og var ingen lett sak å spore opp.

Brygging på siphon skiller seg fra andre bryggemetoder, ved at denne metoden baserer seg på vakuum, og man må ha en gassbrenner eller annen direkte varmekilde. Når man derimot først har begynt å få dreisen på bryggingen, leverer siphonen en kaffe med uoverkommelig aroma og en ren smak. Kaffeopplevelsen ved å brygge siphon skal mye til å overgå, og gleden man føler ved en vellykket “siphonering” gjør sitt til at kaffen smaker ekstra godt.

Dette er ikke grunnleggende kaffebryggeutstyr, og jeg kan ikke se noen grunn til at folk som ikke har en spesiell interesse av å sette seg inn i sære bryggemetoder skal behøve å investere i liknende. Selv derimot er jeg glad for at jeg har den!

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar