Blir vel ikke skalla av kaffe?

Har du hørt makan til påstand? Det verserer faktisk ondsinnede rykter om at kaffe kan føre til tidlig skallethet. Så da er det vel opp til meg å avlive disse ?

Kaffe for hårvekst?

Som de fleste kanskje har fått med seg etterhvert, inneholde kaffe en god del antioksidanter. Disse i sin tur er kjent for sin evne til å stimulere sunn celleproduksjon, som videre hindrer at hårveksten stopper. Skal man få i seg flest mulig antioksidanter, kan det være fordelaktig med mørkere brent kaffe og/eller espresso, da disse inneholder mer enn lysere brent kaffe.

Ifølge forsking utgitt i International Journal of Dermatology, har koffein den egenskap at det stimulerer hårvekst. I sin forskning på skallethet hos pasienter som sliter med DHT (DiHydreTestosteron – kjent årsak til skallethet), påførte forskere koffein direkte til hårsekkene. Til sammenlikning med områder man ikke smurte inn med koffein, viste de koffeininnsmurte områdene merkbart bedre hårvekst. Som et resultat av denne forskningen finner man idag koffein i de fleste «kurer» mot skallethet.

Skulle det fortsatt herske tvil, kan Dr. Tobias Fischer, forsker ved universitetet i Jena i Tyskland, vise til sin studie av koffein. I studien sin fant Fischer ut at kontrollgruppen som brukte koffein ikke bare hadde raskest begynnende hårvekst, men at de til og med hadde raskere generell vekst, enn kontrollgruppen uten koffein. Hans konklusjon ble at hårveksten ikke bare stimuleres av koffein men øker mellom 33 og 40%.

Aber!

Uten kaffe?

Akk ja, det var vel nesten litt for godt til å være sant? Neida, alt er sant som det er skrevet. Men samtidig er det et par ting å merke seg. Som for eksempel hvordan man inntar eller påfører koffeinen. Dr.Fischers forskning gikk nemlig ut på å påføre koffein i salve. Og ikke som vanlige kaffekopper.

Og så var det måtehold da! Forskningen viser nemlig at moderasjon gir forbedring, mens overdreven bruk kan ha motsatt effekt, det kan mulig stagnere hårveksten! Så det blir som med alt annet som er deilig, man må ikke ha for mye av det gode!

Så om du drikker mengder med kaffe, men fortsatt sliter med hårveksten, kanskje du skal vurdere en kaffedusj iblant? Eller lag din egen koffein salve? Sjekk videoen under for noen oppskrifter og forslag.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.