“Blir du sponsa?”

Det kan jo se ut som Bodum har sponsa meg, men tilbud er tilbud

Ved nærmere selvgransking kan jeg se hvor spørsmålet kommer fra. Jeg har mange artikler om de samme leverandørene, og mange av artiklene kan virke ensidig positive. Så la oss nå få litt klarhet i dette.

Det er pr. dags dato INGEN som sponser meg. Kostnadene jeg har knyttet til drift av nettsider, forbruk av kaffe og annet utstyr er ene og alene tatt på egen utgift. Med unntak av alle de kaffeene jeg har fått av min kjære, har jeg betalt for hver og en kaffe som jeg skriver om.

Annonser da?

Det ser unektelig ut som reklame

Først, de annonsene jeg kjører på denne siden er for leverandører jeg selv benytter og anbefaler. Som dere ser har jeg en annonse for Stavanger Kaffebrenneri, dette fordi de har en enkel nettbutikk med ubrente bønner for andre som vil drive med hjemmebrenning. Jeg har verken fordeler eller inntekter av denne.

Historisk sett er min mor min største sponsor, da jeg begynte på hennes kaffe først

Den andre «annonsen» jeg har ute er for SteepShot, og dette er ene og alene fordi keg har 110% tro på at dette produktet kommer til å stå bak en nordisk revolusjon av «kaffe på farten». Igjen, ingen fordeler og ingen inntekter.

Faste kaffeleverandører?

Jeg kommer selv til å hive penger i kickstarteren!

Som dere ser har jeg mange vurderinger om bl.a. Tim Wendelboe og Solberg&Hansen sine kaffeer. Dette er ikke fordi disse har sponset meg men ganske enkelt fordi de er blant sortimentet kaffe jeg får kjøpt på min lokale favorittkafé, Hos Carlos på Gamle Slaktehuset i Haugesund. I tillegg har jeg fått et år med Tim Wendelboe abo i gave.

Skulle noen leverandører etterhvert tilby meg sponsing og liknende, er dette noe jeg må ta stilling til fortløpende.

Sponsing kontra visjon

Jeg har en visjon om at flere skal få øynene opp for kaffe og dens fantastiske egenskaper. Mott hovedmål er ikke å selge egen hjemmebrent kaffe, eller «pimpe» andre leverandører. Jeg vil bare at kaffe blir en naturlig del av enhver sosial situasjon. Og såklart, sikre at neste generasjon kaffedrikkere finner den informasjonen de behøver for å ta fornuftige kaffevalg.

Visjonen er å spre kaffekjærlighet. Kjærlighet til brenning, brygging og drikking.

Lønner det seg?

Overhodet ikke, og jeg vil ikke engang regne ut hvor høyt kaffeforbruket er, men det er jaggu bra jeg fikk kutta ut sigarettene! Men man kan ikke sette pris på kjærlighet?

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.