«Bare» grut?

Jeg har ingenting imot resirkulering, og i mange år kastet kaffegruten sammen med matavfall. Lite visste jeg at det jeg anså som søppel kunne være en megaressurs. «Heldigvis» har jeg en del, la oss kalle det «alternative» mennesker i omgangskretsen min som hadde mange gode idéer om hva jeg kunne gjør med kaffegruten.

Så, her følger noen forslag og idéer til hvordan du kan gjøre søppel til ressurs, og hvem vet, kanskje finner du en ny hobby?

Grut som gjødsel

Ikke kast gruten før du har lest dette

Kaffebønner er veldig næringsrike, og selv etter at vi har fått ekstrahert vår magiske drikke, er fortsatt mesteparten av næringen er igjen i gruten. Faktisk er hele 98 % av de næringstoffene igjen i gruten! Så da kan man jo bruke det som gjødsel.

Alternativt kan man i alle fall benytte gruten til å få mer liv i blomsterbedene, og man kan til og med dyrke sopp rett på gruten. Les mer og se video her..

Kaffesåpe

Man kan pynte kaffesåpen med hele bønner !

En av de vanligste «hackene» for å bruke kaffegrut, er å lage kaffesåpe. Kaffegruten inneholder som sagt mange næringsstoffer, men visste du at det også sliper bort døde hudceller og tar bort vond lukt.

Miljøvennlig uten tvil, dog noe mer arbeid i forhold til gjødselen, så dette er nok forbeholdt de spesielt interessert. Vil du vite mer kan du sjekke denne siden.

Hårkur

Kaffe for hårvekst?

Som jeg nevnte i artikkelen om skallethet, har koffein dokumentert virkning i forhold til hårvekst, og benyttes i de fleste profesjonelle kurer mot hårtap. Om du enten synes det er for flaut å kjøpe slike produkter kan det jo være greit å vite at du kan lage det selv?

Så mye mer..

Nå har jeg ramset opp tre eksempler på måter å benytte kaffegruten, men fortsatt er det nesten uendelig mange andre egenskaper ved kaffegruten. Så her følger ti forslag :

1. Fjern gjenstridige flekker på fliser
Bland kaffegruten med vann og såpe og skrubb på flekkene. Vips, rene fliser!

2. Rengjøring av grillen
Gjøres likt som punkt 1. Kaffegrutkonsistensen er perfekt til å skrubbe, og får vekk selv fastbrent fett.

3. Loppebad om hunden din klør
Når du bader hunden din kan du massere pelsen med kaffegrut, etter sjamponering. Skyll godt og du får garantert en loppefri og ren hund.

4. Møbler som er blitt ripet
Bland kaffegrut med litt eddik og vann. Bruk blandingen til å skrubbe overflaten der det er riper. For små riper eller skjøre materialer, kan du ta blandingen på en bommulsdott og gni forsiktig.

5. Skrubbe gryter
Hardføre gryter som er vanskelige å få rene, har godt av en skrubb med kaffegrut.

6. Fikse tett vask
Hell kaffegrut i sluket, deretter flytende såpe og en kjele kokende vann.

7. Som marinade
Gni kjøttet inn i kaffegrut, dette både karamelliserer overflaten på kjøttet og hindrer samtidig kjøttsaften i å renne ut.

8. Fjerne løklukt
Hvis du for reksempel har kuttet frisk gressløk kan det lukte sterkt av hendene. Gni dem inn med kaffegrut – problem løst!

9. Poser under øynene
Det er ikke bare avkjølte teposer som er en «quick-fix» mot poser under øynene. Bland kaffegrut og iskaldt vann, legg det på det hovne området, og vips!

10. Mot celulitter
Kaffegrut mot celulitter har lenge vært et «hemmelig» supertriks. Cindy Crawford har blant annet fortalt at hun skrubber lårene med kaffegrut daglig.

Har DU flere idéer er det fritt frem å slenge dem inn i kommentarfeltet !

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.