Austrått Kaffebrenneri – Microlot Costa Rica

Austrått Kaffebrenneri, representert med Tor Sigve Taksdal, kom i år på en respektabel tredjeplass under NM i kaffebrenning, og da er det jo gledelig for meg at Amundsen dår inn noen poser av de forskjellige microlot brenningene de tilbyr. Om jeg skal følge meg heldig som har scoret sn av ti poser, eller om jeg skal synes synd på de som ikke får tak på denne, lar jeg være å tenke på.

Med bønner fra Cup of Excellense vinneren Alejo Castro, må jeg innrømme at forventningene lå høyt mens det ble brygget, luktet og til slutt smakt.

Her snakker vi en veldig søt kaffe, med mange gode smaker og en fantastisk munnfølelse. At den i tillegg fyller munnen med en overraskende floral smak med en anelse krydder smak, var heller absolutt ingen nedtur.

At den ikke er bitter eller syrlig som det står på posen, skal jeg ikke legge meg opp i. Men den syrligheten jeg fikk i såvell håndbrygg som på Moccamaster, var velbalansert og mer søt enn bitter. Men noe syrlighet mener jeg det er.

 

Austrått Kaffebrenneri Microlot Costa Rica

8.7

Smak

8.8/10

Aroma

8.5/10

Kvalitet

8.8/10

Positive sider

  • Overraskende frisk
  • Fyldig men «myk»
  • Mer floral enn forventet

Negative sider

  • Bare 10 poser
  • Mer syrlig enn det står på pakken

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.