Amundsen Spesial – Påskekaffe (Costa Rica)

Som et motstykke mot mange av de andre påskekaffeene har Amundsen gått for en noe mørkere påskekaffe i år. Men valget har ikke falt helt dårlig i smak heller, med tanke på at det kan være greit med en god ettermiddagskaffe etter en lang dag i påskefjellet.

Dette er en søt men fyldig kaffe, som ligger på sen mørkere siden av skalaen. Smaken gir et hint av sjokolade. Alt i alt en veldig fint balansert kaffe, som jeg fant ut passet nydelig til vaniljeis og varme bær. Skulle jeg reist til fjells og stått på ski, hadde det nok ikke vært pakket som frokostkaffe, men som et tillegg til appelsiner og til de sene hjemkomsten til hytta.

Med mindre du har en forkjærlighet for mørkere kaffe til frokost, kan man fint spare denne til dessert

Den søte ettersmaken på denne kaffeen er verdt å merke seg. Lite ante jeg at den kom til å henge i så lenge etter siste kopp at jeg rett og slett «måtte» brygge to til.

Kommentarer