Amundsen Spesial – Java Mocca

Den teller nesten som julekaffe, da det tross alt er denne bønnen julekaffen inneholder mest av. Og her snakker vi, til motsetning fra julekaffeen, en ren nydelig indonesisk java, med innslag av sentral-amerikansk  sødme.

Som navnet tyder på, er denne kaffeen noe mørkere brent, sammenlignet med mange av de andre julekafeene. Dette preger lukten, såvell som smaken, men er med på å gjøre kaffeen enda mer passende for de søtere julekakene. Og de er det jo tross alt ikke akkurat få av!

Personlig skulle jeg ønsket at Amundsen hadde satset på den rene bønnen som julekaffe, og heller tilbydde den andre som en “juleblanding alternativ”. For de som kjenner til Amundsen vet dere jo at de har mange smaksatte alternativ.

Alt i alt, en fin mørk mocca kaffe, som fungerer veldig bra i jula!

Amundsen Spesial Java Mocca

45
8.2

Smak

8.1/10

Aroma

7.8/10

Kvalitet

8.8/10

Positive sider

  • Mørk
  • God balanse syrlighet-sødme

Negative sider

  • Bedre som mocca enn kaffe

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar