AeroPress

Sannsynligvis den raskeste måten å få en ordentlig og tilfredstillende kaffe.

Aeropressen ble funnet opp av Alan Adler, samme mann som oppfant sendeplaten frisbeen. Målet var å koble alle bryggemetoder i én optimal metode. Han forsto nemlig ikke hvorfor det skulle være så avansert å få seg en kopp kaffe.

De første gangene jeg prøvde ut aeropressen var jeg ikke helt fornøyd med kaffen. Selv om den var både god og hadde spor av riktige smaker, ville jeg heller brygget en god slow-pour over V60.

Så fant jeg denne artikkelen på HipsterKaffe.dk. Her fant jeg endelig løsningen i forhold til å brygge en myyyyye bedre kaffe med AeroPress. Selv om jeg ikke har vært noen særlig fan av kaldbrygging, da det minner meg om mange kvelder som barn der jeg snek meg på kaffekanna etter at mors gjester var gått, har aeropressen vekket nysgjerrigheten igjen. Smaksbildet man får ved kaldbrygging i Aeropress kan lett måle seg med de fleste kaldbryggeteknikker jeg har vært borti før.

Andre kjekke råd når man skal brygge med aeropress : http://knowyourgrinder.com/aeropress-tips/

AeroPress er ikke verdens dyreste kaffebryger, og bruker du et kvarter til å hoppe mellom nettbutikker, kan du finne den i alle priser, fra 300,- til 600,-.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar